Агне в тесто
Рейтинг: 4
Сложност: Средна
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от Meri_Popins
Снимка 21
Необходими продукти
  • • 5-6 кг младо агне
  • • 2 кг агнешки дреболии
  • • 1 кг брашно
  • • 400 г гъби
  • • 300 г сушени сини сливи без костилки
  • • 250 г орехови ядки
  • • 200 мл олио
  • • 3 връзки червен лук
  • • 1 връзка магданоз
  • • 1 стрък мащерка
  • • 15-20 смлени зърна черен пипер
  • • сол
Начин на приготвяне
Почистеното и измито под обилно течаща вода агне се поръсва със сол и смлян черен пипер отвън и отвътре и се намазва с олио.
Почистените и измити дреболии като сърце, бял дроб, черва, бъбреци се сваряват в подсолена вода, а черният дроб се попарва и се нарязват заедно на дребни парченца.
С част от олиото и малко вода се задушават ситно нарязаните пресен лук, нарязаните дреболии, накълцаните орехи, почистените и нарязани на дребни парчета гъби, почистените и накиснати сини сливи, ситно нарязания магданоз и мащерка и останалия черен пипер и солта. С приготвената смес се напълва приготвеното агне. Отвора на агнето се зашива с конец.
От брашното, водата, малко сол и хладка вода се омесва твърдо тесто, от което се разточва дебела кора. С нея плътно се обвива агнето. Отгоре се намазва с мазнина върху тестото и цялото агне се пъха в тава на умерена фурна до готовност - няколко часа.

Рецептата е добавена от Meri_Popins на 17 Декември 2015 г.
Източник: книга за всеки ден и всеки дом
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
Meri_Popins
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1Снимка 2 21 Окт 2021

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.