Гергьовско агне по Ловешки
Необходими продукти
  • • 1 бр. агне
  • • дреболиите от агнето
  • • 5 връзки пресен кромид лук
  • • 1/2 ч.ч. (100 г) ориз
  • • 1/2 ч.ч. (100 г) стафиди
  • • 1 връзка магданоз
  • • 1 връзка копър
  • • 3-4 стръка джоджен
  • • 2 с.л. (20 г) червен пипер
  • • 150 г масло
  • • сол
Начин на приготвяне
Сварените в подсолена вода агнешки дреболии се нарязват на дребни парченца. В част от мазнината се задушават ситно нарязаният лук и към него се прибавят червеният пипер, дреболиите, стафидите, ситно нарязаните магданоз, копър и джоджен, предварително свареният до омекване ориз и сол на вкус. С така приготвената смес се пълни предварително изчистеното, измито и осолено агне. След зашиването на отвора, през който е сложена плънката, агнето се намазва с масло, покрива се с булото и се поставя в тава, на дъното на която са наредени пръчици. В тавата се налива малко вода, за да остане агнето сочно при печенето.

Рецептата е добавена на 1 Декември 2002 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
petar grigorov
(нерегистриран)
Тук в Лондон се събираме често на агне с добри приятели, много песни има в тази рецепта. Прекрасна е!
[Изпробвана]
6 Юни 2004

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.